Aug 13, 2009

Perjalanan seorg AKu ....episode 1

"Awww"..ngantuk lg nie...
Aku bngun awal arinie slalu dkt kol 6.30pg..tp arinie setengah jam awal..progress la skit...
"Aik awai bngun arinie ada apa..?"..mak aku tnya ..mak sememang nya slalu bngun awal ..masak nasi ,buat air dan apa-apa yg patut..orang kata dah biasa kan dari aku kecik sampai la besar nie...
Aku senyum je bila Mak aku tnya ..masa tu pun aku separuh sedar kata orang utara "mamun"..

..."arghhh sejuk woo".......pagi-pagi nye air..sejuk nye mmg tangkap sampai ke tulang.."Grrrrrrr,,,"dengan sejuk nye lepas mandi aku terus amik wudhuk....trus solat subuh...
Masa nk bersiap nie 7.30 kena gerak dah..aku bab-bab bersiap nie kejap je..apa yang bleh aku capai aku trus pakai je...kan senang jd lelaki kan ..hehe
"P la makan ,ayaq kopi ngan roti tu ada atas meja tu"..jerit Mak aku kt dapur tue...dan aku dengan selambe nye.."Blk sat g mkn cek makan la mak".....

Alamak sakit perut pulak time nie la dier nk buat hal...aduhh..nie akibat makan sambal tumis petai banyak sangat kelmarin...nak buat camna dah 'feveret' kan...Pastu aku pun trus melabur...
5minit aku melabur,"Fuhhh lega dah....
Aku pun tgk lah jam ..konon-konon awal lg lah..tp dah 7.32 50 saat..ade saat lg tuh..dan sepantas lipas aku trus pakai stokin sambil panggil mak aku"Mak cek nk p dah..!!"..lepas pakai stokin trus aku capai kasut aku yang agak mahal yg berjenama BUM yg ber'kaler' coklat ..Tetapi dengan tiba-tiba ..PERUT aku SAKIT LAGI lahhh......"ARGGHH!!"tension nya aku tak terkata....

Dah kena bukak balik semua nya...hmmm COBAANNN........"FUHHHHHH lega sakali lg.."
jam dah 7.45....aku dah lambat la....Trus aku pakai stokin ,kasut sepantas lipas ..dan trus amik kunci moto aku...dengan gaya ke'rempitan' aku trus start moto KRISS 120 aku..jangan memain ngan moto aku tue...125 pun leh potong tp time dier behenti jelah..hahaha...

"Assalammualaikum..doakan kan cek.."...
"Waalaikumsalam...yelah wat la elok-elok"..pesan Mak aku..

Dengan bangga nya aku memecut ....sambil diperhatikan oleh Mak cik jua kuih kt depan titi rumah aku...Harap sempat la aku sampai..Akhirnya sampai la aku ditempat yg di tuju...
Belum sempat aku parking moto lg amoi kedai tue trus keluar ...

"aiyaa apsat lu lmbt ..dia sudah pegi ma,.tp nnt dia datang blk..u tunggu "
Aku pun 'OK' kan jelah..

Nasib baik sempat kalau tidak kena pergi sendiri la jawab nya...Aku pun tunggu lah ,,,lebih kurang 10minit datang Uncle tu...harinie naik van lak kalau tak kereta kancil je...
Ramai orang rupenye arinie....duk belakang la aku...
Semacam je muka Uncle tue ..muka ketat je..tension la kot...aku pun bukak la pintu van dan masuk..trus duk belakang sebelah awek...Harinie aku nak duduk sebelah awek jadi confindent lah pulak sebab tadi dah guna One Drop..kiranya aku nie dah wangi abis la ..huhuh..mesti awek tue tergoda dah ...HAHAH!!

Tapi dari mula aku masuk van ..tak pun aku tegur awek tu buat dek je....biasalah aku nie pemalu kan...hehehe...bukan apa nak tunjuk macho kan....
Semua orang dalam van dah tak sabar dah....mcm-mcm cerita ada...tp aku masih rilek je...

Dah nk sampai.....ramai nya orang kt sini ........

Bersambung lah pulak....!Tweet kan nya !

2 comments:

  1. MT prsp sesi july 2009August 13, 2009 at 3:58 PM

    sambal tumis petai??
    haha.. favourite sape tu yeee..
    mcm knal jeee..
    hehe...(",)

    ReplyDelete
  2. MT prsp sesi july 2009August 27, 2009 at 12:27 AM

    salam.. bile lg episode ke-2 akan muncul?
    lmbtnye dye nk create yek.. huhu

    ReplyDelete