Sep 10, 2009

Dilema Baju Raya..

Awan mendung meiringi 16 Ramadan yang lalu..masa aku dengan family on the way nak ke Jusco di Perda ...ape lagi nk beli baju raya lah....On the way tu pulak ada expo ..hmm berhenti lak kat situ..bukan ade apa sangat kt situ...target nk ke Jusco alih-alih berhenti kt situ...Ikut je lah...Barang-barang kt situ banyak import dari siam aku tengok...Levis,Nike,Adidas tp semua ciplak lak...Akak aku dengan Mak aku asyik tengok baju and tudung tu jelah...Setengah jam tawaf expo tu baru ,gerak ke Jusco.

Tapi ubah plan nak pergi ke Tesco dekat Prai dulu sbb ape lagi Akak dgn Mak aku nak ke Nagoya...yang td tgk baju dengan tudung x cukup ke(perempuan mmg cmne kan...) tension btol..Ikut jelah...
Sampai kt Tesco,Aku dengan Bapak aku nie tunggu jelah kt luar Nagoya tu..sementara Mak dgn Akak duk pilih memilih...Dlm Nagoya tu yg byk nye orang perempuan je lah...Pastu aku teringat lak kalau aku kahwin lah...80% msti kasi kt bini aku ,untuk baju raya je kan...Fuhhh..kopak r....(pada lelaki yg membaca bersedia lah anda...)..

                                                   Tudung raya....

Aku dgn Bapak aku tunggulah ,,sampai dkt sejam dan akhirnya setel lah jugak shopping Mak dgn Akak aku...Tp yang tension tu diorang beli empat helai je..bayangkan sejam hanya nak beli empat helai je...kalau aku beli baju ngan member aku 10minit pun dah cukup(nie la hakikat lelaki..memudah kan..huhu)

Akhirnya sampai lah jugak kt Jusco...kt sini pun sama bnyk tudung dan sewaktu dengan nya.. aku beli baju t-shirt dua helai dengan Bapak aku beli baju melayu warna hijau...kejap je aku dgn Bapak aku beli (1-0..pd Mak dgn Akak aku..)..Aku x beli baju melayu tahun nie sebab dah ade yang lepas nye..Kadang-kadang rasa rugi lak kalau tiap-tiap thn beli..baik kita pakai apa yang ada.Di bulan mulia nie ayuhlah berjimat ...

                                     !!FOTO EXCLUSIVE!!

                       Baju Raya yang bakal dipakai oleh penulis blog ini...
                                 Ade spe yg matching baju ngan sy x?..


So diharap anda yang membaca dan yang telah wat bersedia utk raya supaya maintain kan sedikit kesederhana dalam cara berbelanja ...Baru lepas raya nnt dapat nikmat....Tweet kan nya !

2 comments:

  1. wah!..biru tuu,sedondon ngan amira ek??? kah3...

    ReplyDelete
  2. erm... amira???
    who amira??

    ReplyDelete