Sep 26, 2009

Raya Budak KamPong..


Malam Raya..

60minit lagi nk buka puasa,tapi dari semalam aku duk rancang nak berbuka dkt KFC …sbb hari nie dah puasa yg last ,aku dgn member semua dah ada ..so nk ajak berbuka mcm dah jadi kebiasaan lak berbuka kt keluar time hari last puasa…

Aku nie kira tok dalang la …merancang aktiviti kemasyarakatan aku dgn member..semua plan aku yg buat(caiitt..kalau member ak bc nie msti diorg kutuk nye )..sbg merancng xtvt nie aku pun call sdr Mukmin (budak Uitm..suka wat ensem..pakai baju ketat HAHAHA…)

“Assalammualaikum…hang dah blk ka?”

“Waalaikumsalam..dah la wei..ada apa?nk tnya pasal plan tu ka?”

“Ha lah(sebenarnya dier dah taw pun ,aku bgtaw masa chat kt ym..).macam mana On x?”

“Tak leh r…aku nak amik abg aku,kt airport…flight dier ptg nnt ,xsempat..sori r”

“Yaka..hmmm xpe r(br nk suruh ko belanja aku…melepas..) …orait”


Pastu lak aku pun call la sorang lagi member aku sdr Hanif(budak KITAB penang…suka ckap..aku kasi menang la apa dier cakap…HAHAHA..)…nampaknya dier On  then aku pun msg sorang lagi sdr Akmal(budk U teknikal Malaka..sengal gak kadang2..HAHAHA)..x reply lak mamat nie..buat dek je msg aku…Aku pastu aku pun msg lah lagi kali dekat sdr Hafizi aka Monen( budak medic UIA…nie aku xnk kutuk la..HAHAHA)..senang je..On trus …pukul 6ptg nnt kitaorg Chaloo la dari rumah…kejap je kampung aku dengan Parit Buntar tue…

Kami naik kereta Hafizi g saner….sbb nak hujan lagi pun…lepas amik Hanif ..trus g rumah Akmal ..dengan selamber badak dier pun keluar dalam rumah dier..

“Hangpa nk p mana?”Akmal tnya (walaupun dia dah taw …)

“KFC la ,Marzuky belanja(ayt belanja nie mmg slalu digunakan oleh kami….xtaw la knapa..)

“Yelah tue…ang nk p dak..”jawab aku..(org ensem mmg jwp camtu..hahaha..)

“Hangpa la dulu..nk p Parit Buntar ka?,,Jam (sesaK) la kt sana…”..Akmal bgtaw dgn yakin dan pasti..

Bincang punya bincang..last termaktup lah nak p KFC Nibong Tebal..pegi la mana pun jnji KFC kan..tp KFC  Nibong nie atmosphere lain skit kalau banding dgn Parit Buntar nye..


                                         Mem'baham' semua nya....


                                   posing maut la sgt..org utan mungkin t'goda...




1 Syawal

Lepas solat Subuh ,Mak aku dah panaskan rendang,pulut dan apa-apa yg sewaktu dengan nya…pagi agak syadu lah(walaupun aku metal indie…haha) bila dengar takbir …bayangkan lah kalau aku kat oversea raya sorang-sorang ..sedih tol..msti nangis time dengar lagu raya dari Allahyarham Sudirman’Dari jauh ku pohon maaf’..(kepada budak2 yg duk oversea yg xdpt blk raya ..tolng jgn nangis kalau bc ayt kt blog aku ..aku lak nk nangis…)…

Then pastu aku g sarapan dgn Ayah aku…Fuhhh,,,syokk la mem’baham’ pulut dengan rendang …tgh panas-panas lagik..Banyak jugak lah aku ‘baham’…sementara nk tunggu time solat pkl 9pg ..aku sempat lepak tgk dulu…(Mak Ayah duk sibuk,aku lak rilek je…huhu,,)

Lepas mandi skali mandi sunat Aidilfitri…aku trus pakai baju raya kaler biru aku tue..(..haritue dah letak kt blog..tgk x ..ha3…bangga2)..lepas  ltk sikit one drop ….aku jadilah hensem sesangat tahap gaban..(jgn marah r …aku puji diri sendiri…hahaha.)

Sebelum tue aku pegi amik Monen….dan trus g masjid,dah ramai lah orang kt masjid..full,padat..Pastu masa nk solat sunat Aidilfitri tepi pintu je ramai sangat.(knpa yg time solat sunat Aidilfitri ramai sgt ek…kalah solat Jumaat…sapa-sapa ada jawapan?..)

Abis solat …akan pun dah balik rumah…budak-budak dah mai mintak duit raya(teringat time kecik-kecik dulo-dulo..haks3..)Mak aku bagi sorang RM1 kot…rasenya lah…Budak-budak nie kalau bagi bnyk  duit raya,bukan ape nnt diorg khabar kan kt kroni-kroni bdk-bdk laen ,abis diorg serbu rumah aku sbb bagi duit raya bnyk..

Semua member-member dah kumpul rumah aku…tgh plan nk beraya kt mana,lepas tu lak aku yang laen pegi rumah Hanif ,raya rumah..sdap juga makan ketupat tue….huhu.Last skali cadang lepas Zohor baru gerak beraya.Tapi berita sedih sampai kt aku..salah seorang member aku accident kena langgar lembu citer nye..(apa jadi kt lembu tue??)

Lepas solat ,Mukmin pun sampai  dgn kereta dier(raya naik kereta ,,yahoo!!..slalu naik moto je..)lepas  tu pergi rumah Monen beraya kt umah dier…dan trus pergi rumah Muzammil(salah satu member aku pling sengal,..HAHAHA..)kitaorng kumpul kt situ dlu.Dah mula lah geng aku nie nk beraya.


                                      pemandu yg diimport khas dari Nepal...


                              melantak tahap gaban kalah anak biawak...


                                      merancang xtvt setrusnya,,,


Sebelum tue aku ,Mukmin,Monen,Hanif melawat kwn aku yg terlantar kt wad sbb accident ..kesian la hari raya kena duk hospital.. Kesian aku tgk dier…citer pun citer sbb accident..Rupanya mana ada kaitan dengan lembu pun xda lembu yg dia langgar….Bnyk sebenarnya kejadian mistik yg telah berlaku di hari raya(jgn caya aku tpo aje..)tp raya nie mmg best ...SELAMAT HARI AIDILFITRI...aku nk minta maaf la kot2 ayt aku kt blog nie wat sapa2 terasa...raya ada sebulan ade open house jemputlah..orait..



                                        tgh kentut cara slow...hahaha



                               walaupon gua rock keayuan kena jaga bro..!!


                                     gaya pendekar mustar ..







Tweet kan nya !

2 comments:

  1. insan yg mengenalimu..September 26, 2009 at 11:14 PM

    aik... bulan pose pn blh jd bulat gak ke?
    haha.. tp blh la tahan ktampanan anda tu..
    hehe..

    ReplyDelete
  2. macam tue kata tampan???
    ko tau ke tak apa maksud tampan tu???
    hee...........

    ReplyDelete